Universiteit van Kisangani gaat op zoek naar eigen inkomsten (CongoForum)

KISANGANI – De Universiteit van Kisangani (UNIKIS) wil initiatieven ontwikkelen om eigen inkomsten te creëren. Dat heeft de rector van de instelling, professor Jean Faustin Bongilo, gezegd. Bongilo deed zijn uitspraak bij de afsluiting van het academiejaar 2022-2023 en de start van een jaar waarin het 60-jarige bestaan van de universiteit wordt gevierd, aldus Radio Okapi.

UNIKIS heeft het niet al te gemakkelijk. Maar het beheerscomité van de instelling wil niet lijdzaam toekijken. Bedoeling is om zelf initiatieven te bedenken om de financiën te verbeteren.

“We willen productie-eenheden creëren met de begeleiding en kennis van het bedrijf Allegacy”, zegt rector Bongilo. “De signalen zijn positief, er is dus zeker hoop.” UNIKIS zal ook de arts-directeur van het universitaire ziekenhuis naar Kinshasa en Matadi sturen om een scanner in ontvangst te nemen die met eigen middelen werd aangekocht.

UNIKIS wil ook graag een soort studiebureau worden waarop de provinciale overheid, bedrijven en instellingen een beroep kunnen doen. Hierbij wil de instelling steunen op alle aanwezige expertise.

UNIKIS had deze keer meer dan 1.900 laatstejaarsstudenten in de eerste of tweede cyclus. 725 van hen slaagden in hun examens.

© CongoForum, 02.11.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.