Noord-Kivu: 2 schooldirecteurs doodgeschoten in Sake (CongoForum)

SAKE – Twee directeurs van basisscholen zijn in de nacht van woensdag op donderdag gedood door niet-geïdentificeerde schutters in het territorium Masisi (Noord-Kivu). Volgens bronnen in het gebied keerden de slachtoffers terug van Goma met de lonen van hun leerkrachten.

De slachtoffers waren het schoolhoofd van basisschool Mashaki, Hategekimana Singiranumwe, en het schoolhoofd van basisschool Mwanga, Sebahizi Matege, uit subdivisie Masisi 4, in de sector Katoyi. Volgens bronnen van Radio Okapi in het gebied zijn deze slachtoffers rond 21.00u plaatselijke tijd op laffe wijze doodgeschoten door ongeïdentificeerde mannen.

De slachtoffers keerden terug uit Goma met een grote som geld, de lerarensalarissen. Hun lichamen werden donderdagochtend ontdekt in het Virunga-district, ver van de Virunga-gezondheidspost in de stad Sake. Het is nog niet duidelijk onder welke omstandigheden deze dubbele moord heeft plaatsgevonden.

De inwoners van Sake slaken een noodkreet en vragen aan de bevoegde autoriteiten om een ernstig onderzoek in te stellen om de daders van deze daad op te pakken, zodat ze voor de bevoegde rechtbanken kunnen worden gebracht.

De twee lichamen zijn naar het mortuarium van het ziekenhuis in Goma gebracht en het onderzoek is gaande, zei de chef van het Virunga-district.

Het territorium Masisi is een ingesloten gebied door de verslechterde communicatie en het activisme van gewapende groepen, waaronder de M23-rebellie.

© CongoForum, 29.12.23 (rk)

Beeld – bron: Google Maps

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.