Verkiezingscampagne: politieke groepering APCF roept op tot vrede en verantwoordelijkheid (CongoForum)

KINSHASA – De politieke groepering “Action pour la cause fédérative” (APCF, ‘actie voor de federatieve zaak’), lid van de Union Sacrée, heeft zondag opgeroepen om de verkiezingscampagne af te sluiten in vrede en verantwoordelijkheid.

Abed Kayembe, lid van deze politieke groepering en zelf kandidaat voor de nationale en provinciale verkiezingen in de stad Kinshasa, heeft in een interview met Radio Okapi aangedrongen op geweldloosheid en ervoor gepleit om nuttig te stemmen om de eenheid en cohesie tussen de dochters en zonen van de Democratische Republiek Congo te waarborgen.

“Er zijn geen twee Congo’s. Wat ook onze meningsverschillen en overtuigingen zijn, we mogen dit land niet in brand steken. Laten we niet vergeten dat we in Congo al miljoenen doden hebben gehad! We mogen er geen aan toevoegen”, verklaarde Kayembe. Hij herinnerde eraan dat de “democratie een spel is van meningen en meningsuitingen via de stembus.”

De man van APCF roept de Congolezen dan ook op om in alle rust naar de stembus te trekken. “Laten we vreedzaam gaan stemmen. Ieder met zijn kandidaat maar met respect voor elkaar. Na de verkiezingen blijft Congo bestaan. Wij blijven immers één familie.”

Abed Kayembe vroeg aan de kiezers ook om nuttig te stemmen: “Dit wordt onze keuze voor de komende vijf jaar. Laten we dus nuttig stemmen.”

© CongoForum, 18.12.23 (PVb)

Beeld – bron: Radio Okapi/Papy Martial Mukeba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.