Energie: 66 nieuwe elektrische transformatoren voor Groot-Katanga (CongoForum)

KINSHASA – Zesenzestig nieuwe transformatoren voor elektrische energie, die werden aangekocht door de Société nationale d’électricité (SNEL), zijn overhandigd aan de Regionale Afdeling Zuid van de nationale electriciteitsmaatschappij, in het zuidoosten van de Democratische Republiek Congo. Dat gebeurde met het oog op de verbetering van de elektriciteitsbevoorrading in de regio Katanga, zo vernam het Congolese persagentschap ACP uit administratieve bron.

“We hebben de regionale zuidelijke divisie uitgerust met 66 nieuwe transformatoren om de distributienetwerken van Lubumbashi, Likasi, Kolwezi en alle stedelijke netwerken van Haut-Katanga en Lualaba te bedienen”, zegt Fabrice Lusinde, algemeen directeur van het nationale elektriciteitsbedrijf, aan ACP.

Hij voegt eraan toe: “Deze schenking zal het mogelijk maken om de fouten uit het verleden te herstellen en de productie te verbeteren, zodat we in 2024 klanten in het hele land kunnen voorzien van de elektrische energie die ze nodig hebben”.

Volgens de regiodirecteur waren bij de komst van het nieuwe directiecomité de problemen van transformatorschade (poches noires) in Groot-Katanga aan de orde gesteld. “De Algemene Directie kocht nieuwe transformatoren voor de Regionale Directie Zuid, die Groot-Katanga bestrijkt”, legt Jean-Marie Mutombo, Regionaal Directeur Zuid van SNEL, uit.

Volgens Mutombo zullen de transformatoren naar de verschillende steden in Groot-Katanga worden gestuurd om de visie van het nieuwe directiecomité in de praktijk te brengen; de directie wil de ‘poches noires’ aanpakken en opnieuw klanten bevoorraden om te voldoen aan de doelstellingen.

Zodra de accessoires en bekabeling zijn aangekomen, worden de transformatoren zo snel mogelijk geïnstalleerd om een einde te maken aan het gebruik van private transformatoren.

© CongoForum, 19.01.24 (rk)

Beeld – bron: (illustratief, archief), Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.