Equateur: Caritas ontwikkelt nieuwe strategie om ondervoeding te bestrijden (CongoForum)

MBANDAKA –Caritas is sinds 12 januari 2024 in de kerkprovincie Mbandaka (Equateur) een nieuwe strategie aan het ontwikkelen om haar activiteiten ter bestrijding van de ondervoeding, die op verschillende plaatsen voorkomt, en ter ondersteuning van de slachtoffers van overstromingen in alle bisdommen van Equateur weer op te starten. Dat meldt Radio Okapi.

De nieuwe strategie wordt ontwikkeld tijdens de algemene vergadering van deze liefdadigheidsorganisatie van de katholieke kerk, die sinds afgelopen vrijdag in Mbandaka plaatsvindt en de vertegenwoordigers van de 7 diocesane Caritas-organisaties van de provincie samenbrengt.

De voorzitter van de bisschoppelijke commissie van Caritas/Equateur, Mgr. José-Bernard Likolo, verduidelijkte de verschillende verwachtingen van deze algemene vergadering. “Wij verwachten van de diocesane Caritas informatie over de gezondheidstoestand in het gebied waarin zij actief zijn en over hun wijze van functioneren. Wij wensen ook de kwaliteit van de samenwerking tussen de diocesane Caritas en de provinciale Caritas te beoordelen. Het is de bedoeling om de diocesane Caritas en de provinciale Caritas, in samenwerking met zowel de diocesane Caritas als Caritas Congo, nieuw leven inblazen. Op deze manier hopen wij een werkinstrument te vinden dat een routekaart zal vormen voor ons als diaconie, met andere woorden, een Kerk van dienaren”, aldus Mgr. José-Bernard Likolo.

© CongoForum, 15.01.24 (em)

Beeld – bron: Caritas/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.