Goma: woelige betoging na moord op verkoper belkrediet (CongoForum)

GOMA – De inwoners van de wijk Kyeshero in Goma (Noord-Kivu) hebben afgelopen zaterdag bij de Universiteit La Sapientia woedend betoogd naar aanleiding van de moord op een jonge handelaar in belkrediet in dezelfde wijk. Lokale bronnen bij Radio Okapi meldden dat het slachtoffer, Jordan Mugisho, werd gedood terwijl hij nog aan het verkopen was.

Dit is het zoveelste incident dat woede oproept bij de bevolking, die haar ongenoegen uit over de criminaliteit in dit deel van de stad Goma. De spanning nam geleidelijk af in deze overbevolkte wijk. Dat gebeurde nadat de nationale politie ingreep om de orde te herstellen en de wegversperringen op te ruimen.

De bewoners werden wakker in een staat van paniek als gevolg van de ongeregeldheden, die het verkeer en de ochtendactiviteiten verstoorden.

Claude Rugo, voorzitter van de jongeren van Karisimbi, veroordeelde de aanhoudende criminaliteit die algemeen wordt waargenomen in de wijken van Goma, in het bijzonder tegenover verkopers van belkrediet en geldwisselaars, die het doelwit zijn van gewapende misdadigers.

Hij riep de provinciale autoriteiten op alles in het werk te stellen om de daders van deze moorden op te sporen en een einde te maken aan de illegale wapenhandel in de stad Goma.

© CongoForum, 08.01.24 (rk)

Beeld – bron: (archief) Goma, Radio Okapi/ Jonathan Fuanani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.