Levensmiddelen en matrassen voor weeskinderen bij “Mama Marie” in Beni (CongoForum)

BENI – De zowat 50 weeskinderen in het private weeshuis « Mama Marie » hebben afgelopen zondag hulp ontvangen van de groep « All Stars Game », een vereniging van veteranen uit het basketbal in Beni. Het weeshuis ligt in Butsili, een wijk in Beni (Noord-Kivu). De kinderen kregen levensmiddelen en andere goederen.

Het weeshuis is erg blij met het gebaar van de vereniging. De kinderen kregen maïsmeel, rijst, bonen, zout, tafelolie en matrassen. Veel van de kinderen hebben geen ouders meer als gevolg van aanvallen van de ADF-rebellen.

Pascal Kazingu is lid van « All Stars Game » en legt uit wat het idee is: “Rond de jaarwisseling willen wij altijd iets goeds doen voor mensen die lijden. Deze keer dachten we dus aan de kinderen bij Mama Marie. We wilden onze liefde voor hen tonen. De kinderen moeten niet het idee hebben dat ze door de maatschappij worden in de steek gelaten.”

Marie Kahindo Katsuva, die het weeshuis runt, is tevreden: “De hulp van de vereniging is precies wat de kinderen nodig hebben. We zaten met een tekort aan matrassen om de kinderen te laten slapen. Nu zien ze dat we matrassen hebben gekregen. Ze zijn erg tevreden en zeggen dat ze nu goed zullen slapen.”

Alle weeskinderen naar school laten gaan is een probleem. Voor sommige kinderen ontbreken de middelen hiervoor. Mama Marie hoopt dan ook dat ‘mensen van goede wil’ op dit vlak zullen willen helpen.

© CongoForum, 11.01.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.