Lualaba: meer dan 500 gevallen van cholera, waaronder 26 met dodelijke afloop, in drie maanden tijd (CongoForum)

KOLWEZI – Digital Congo maakt melding van meer dan 500 geregistreerde gevallen van cholera in drie maanden tijd in de verschillende gezondheidszones in de provincie Lualaba. In 25 gevallen kende de ziekte een fatale afloop. De epidemie brak uit in de 39ste epidemiologische week van 2023 in de gezondheidszones Bunkeya en Fungurume.

De baas van de provinciale gezondheidsafdeling in Lualaba, dr. Francis Kambol, benadrukt dat medische zorg voor alle gevallen van cholera in alle behandelcentra gratis blijft. Hij voegt er nog aan toe dat er eveneens verschillende verdachte gevallen waren geregistreerd in de zones Manika (Kolwezi) en Kanzenze (Mutshatsha.) Volgens Dr. Kambol is het hoge sterftecijfer te wijten aan het feit dat de patiënten te laat in de in de behandelcentra aankomen.

Hij betreurt ook het gebrek aan respect voor hygiënische maatregelen en andere familiale praktijken die mensen blootstellen aan cholera. Daarbij komt nog het slechte beheer van huishoudelijk afval, dat vaak in goten wordt gedumpt en daarna op openbare wegen of in rivieren belandt.

© CongoForum, 22.01.24 (em)

Beeld – bron: Google Maps

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.