Nationaal Jeugdforum roept jongeren op om vrede en tolerantie te omarmen (CongoForum)

LUBUMBASHI – De voorzitter van het Nationale Jeugdforum, Patrick Katengo, heeft gisteren in Lubumbashi opgeroepen tot vrede en verdraagzaamheid onder jongeren, met name in de regio Groot-Katanga.

In een interview met Radio Okapi deed Katengo deze oproep naar aanleiding van een aantal incidenten van etnische aard , waarvan sommige met dodelijke afloop, in verschillende regio’s van Groot-Katanga.

“Ik roep jongeren op om samen te werken om vreedzaam samenleven te bevorderen en elke vorm van geweld of vijandigheid in onze regio te vermijden tijdens deze cruciale periode in de geschiedenis van ons land (verkiezingsperiode). We moeten allemaal ambassadeurs van vrede en nationale eenheid blijven in onze respectievelijke gemeenschappen door de constructieve dialoog aan te moedigen en tolerantie en samenleven te promoten, door onze gemeenschappen aan te moedigen om terughoudend te zijn in hun woorden en daden. En door ervoor te zorgen dat we geen geweld of stammenhaat aanwakkeren”, zei hij.

De voorzitter van het Nationaal Jeugdforum zei dat hij samen met religieuze leiders en anderen de hele gemeenschap bewust maakt van het belang van samenleven:

“Ik ben ervan overtuigd dat we het geweld dat in sommige delen van ons land al zichtbaar is, achter ons kunnen laten als we ijverig samenwerken. Om conflicten na de verkiezingen te voorkomen, kunnen we aan de hele wereld laten zien dat we ondanks onze politieke en ideologische verschillen vreedzaam en harmonieus kunnen samenleven”.

© CongoForum, 08.01.24 (rk)

Beeld – bron: Lubumbashi, Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.