Tewerkstelling wordt belangrijke prioriteit voor Tshisekedi (CongoForum)

KINSHASA – Tewerkstelling creëren wordt een belangrijke prioriteit tijdens de tweede ambtstermijn van Félix Tshisekedi als president, schrijft het persagentschap ACP. Tijdens de verkiezingscampage sprak Tshisekedi er geregeld over. Het dient wel gezegd dat er van nieuwe tewerkstelling niet veel te merken was tijdens zijn eerste ambtstermijn.

“Tijdens mijn tweede ambtstermijn wil ik veel actiever worden op het vlak van jobs en veiligheid. Daar zullen mijn prioriteiten liggen”, zei Tshisekedi bij het afsluiten van de verkiezingscampagne. Hij wil ook meer infrastructuur laten creëren.

Jongeren kregen van de president te horen dat hij tijdens de eerste ambtstermijn al het ondernemerschap promootte “om jonge miljonairs te creëren”.

De regering maakte naar verluidt al werk van plaatsen waar jongeren vormen van beroepsopleiding kunnen volgen. Hierbij wordt samengewerkt met het nationale instituut ter zake, het INPP. Met middelen van het Franse ontwikkelingsagentschap AFD zullen in Matadi (Centraal-Kongo) en Bukavu (Zuid-Kivu) twee moderne centra worden opgericht om beroepsopleiding te organiseren.

© CongoForum, 19.01.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.