Bedrijf GUMA zal wegen in Congo aanleggen met steun van Zuid-Afrikaanse Ontwikkelingsbank (CongoForum)


KAAPSTAD – De Congolese premier Jean Michel Sama Lukonde leidde in Kaapstad een ceremonie voor de ondertekening van een contract voor wegeninfrastructuur in Congo. Het contract is afgesloten met de Zuid-Afrikaanse Ontwikkelingsbank en het bedrijf GUMA.

De ondertekening vond afgelopen woensdag plaats, bericht Digital Congo. Het contract gaat over de aanleg van wegen voor de landbouw. Doel is gebieden toegankelijker te maken, de diversifiëring van de economie te stimuleren en de uitvoering van het Lokaal Ontwikkelingsprogramma voor de 145 territoria te versnellen.

Volgens premier Sama Lukonde boden Zuid-Afrikaanse banken zich aan met het voorstel om projecten te financieren. Hij bedankte deze banken voor hun bereidheid om de DR Congo te willen helpen vooruitgaan.

De premier onderstreepte belang van de wegen die aan te leggen zijn. Gebieden toegankelijker maken wordt gezien als een belangrijke factor om de Congolese economie meer te diversifiëren.

“Hiermee zetten we weer een stap”, aldus Sama Lukonde. “Wij kijken vol ongeduld uit naar het ogenblik dat de bevolking van onze 145 gebieden de tastbare resultaten zal kunnen voelen van het werk dat de regering onder impuls van de president heeft verricht.”

De onderhandelingen over plan zullen in Kinshasa worden voortgezet om het contract volledig uit te werken. De ministers Alexandre Gisaro (Infrastructuur en Openbare Werken) en Nicolas Kazadi (Financiën) namen deel aan de plechtigheid in Kaapstad.

© CongoForum, 09.02.24 (em)

Beeld – bron: Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.