Beni: aanvallen krokodillen eisen tien mensenlevens in drie maanden tijd (CongoForum)

BENI – In Kyavinyonge, een plaats aan het Albertmeer in Noord-Kivu, zijn in de voorbije drie maanden tien personen om het leven gekomen door aanvallen van krokodillen. Het recentste geval was dat van een visser, die door een krokodil het water van het meer werd ingesleurd, meldt Radio Okapi.

Een woordvoerder van het Congolese Instituut voor Natuurbescherming (ICCN), Bienvenue Bwende, zegt dat er metalen structuren zullen worden geplaatst in zones waar veel mensen passeren om te voorkomen dat ze kunnen worden aangevallen door de dieren. Het gebeurt soms ook dat mensen worden aangevallen wanneer ze water komen halen of de was komen doen aan de oevers van het meer.

Het ICCN is van plan om waterputten aan te leggen zodat kinderen minder verplicht zullen zijn om water te putten in het meer. “Wij nemen de stijging van het aantal krokodillen in het Edwardmeer zeker ernstig”, aldus Bwende.

De meesten die worden aangevallen door krokodillen zijn personen die clandestien gaan vissen, dikwijls in zones waar dat eigenlijk niet is toegestaan.

Het ICCN betreurt de dodelijke incidenten maar vraagt ook aan de vissers om de regels na te leven die er zijn voor visserij op het meer.

© CongoForum, 16.02.24 (db)

Beeld – bron: Afbeelding van TFWF2020 via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.