Beni: bouwprojecten van parlementskandidaten stopgezet (CongoForum)

BENI – Zowat twaalf bouwprojecten waartoe kandidaat-parlementsleden uit Beni (Noord-Kivu) het initiatief hadden genomen, liggen in de gemeente Bungulu al enkele dagen stil. De werken, die tijdens de verkiezingscampagne werden gestart, zijn nog niet voltooid. Het gaat onder meer om de bruggen die de wijken Kanzuli en Mambango, Cité Belge en Mabolio met elkaar moeten verbinden. Dat is ook het geval bij drie loodsen bij de kleine Kasoko-markt in het Mambango-district.

Volgens de voorzitter van de jongerenraad van de gemeente Bungulu, Calvin Maliro, werden de bouwwerken gefinancierd door parlementskandidaten die verdwenen nadat ze niet waren verkozen: “Er werden bruggen gebouwd door parlementskandidaten die niet werden verkozen. Ze lieten projecten in de steek die nog niet af waren. Dit doet ons denken dat ze niet naar hier kwamen voor het welzijn van de gemeenschap, maar alleen om projecten te starten om te kunnen worden verkozen.”

Sommige districtschefs in de gemeente Bungulu zeggen dat ze hun superieuren op de hoogte hebben gebracht van de situatie en om steun hebben gevraagd voor de voltooiing van deze gestrande projecten.

Radio Okapi kreeg nog geen reactie van de initiatiefnemers van deze projecten. De lokale jongerenraad heeft de betrokken partijen opgeroepen om hun beloften na te komen en de werken af te ronden.

© CongoForum, 16.02.24 (rk)

Beeld – bron: Blaise Makasi/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.