Goma: vanaf nu moet elke burger die de stad binnenkomt of verlaat geïdentificeerd worden (CongoForum)

GOMA – De militaire gouverneur van de stad Goma heeft een dagelijkse identificatie aangekondigd van burgers die de stad Goma, de hoofdplaats van Noord-Kivu, binnenkomen of verlaten. Dat meldt Digital Congo.

De gouverneur van Noord-Kivu, generaal Peter Cirimwami, kondigde deze beslissing aan de pers aan op 31 januari 2024, na een vergadering met de leden van de provinciale veiligheidsraad en hoge ambtenaren van de stad Goma. “Elke ochtend om 10.30u moeten we een lijst hebben van mensen die in de stad zijn aangekomen en mensen die de stad hebben verlaten, zodat we zeker weten met wie we samenleven”, verklaarde gouverneur Peter Chirimwami.

Tijdens de bijeenkomst werd niet enkel de veiligheidssituatie geïnventariseerd maar was er ook een evaluatie van de aanbevelingen die tijdens de vorige bijeenkomst van de raad in Mugunga waren gedaan.

De provinciale veiligheidsraad besloot om de maatregel om het gebruik van motorfietsen na 18.00u te verbieden te verlengen ten einde het effect ervan beter te kunnen beoordelen. Aanvankelijk zou deze maatregel een week van kracht zijn, maar de veiligheidsraad besliste om ze te verlengen tot 30 dagen, aldus de militaire gouverneur. Afgelopen dinsdag nog werd een ‘straatchef’ gedood door gewapende mannen op een motor. Dit gebeurde rond 18.00u, ondanks het feit dat motorrijders op dit tijdstip niet op de weg mochten komen.

© CongoForum, 02.02.24 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/Sifa Maguru

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.