Kinshasa: gouverneur Gentiny Ngobila geeft startschot voor bouw collector op Gomberivier in Camp Lufungula (CongoForum)

KINSHASA – De gouverneur van Kinshasa, Gentiny Ngobila Mbaka, heeft maandag het startschot gelost voor de bouw van een collector van 375 meter op de Gomberivier in Camp Lufungula, in de gemeente Lingwala. Het project gaat ook over de sanering van de beide oevers van de rivier.

De werken worden uitgevoerd door de firma Aaron Sefu. Ze gebeuren in het kader van een publiek-privaat partnerschap tussen dit in Congo geregistreerde bouwbedrijf en het provinciebestuur van Kinshasa. Dat meldt Alternance.cd.

Het project maakt deel uit van het noodprogramma dat is opgezet om de visie van president Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo te verwezenlijken, ‘Kinshasa bopeto’. Gouverneur Ngobila wil naar verluidt Kinshasa serieus ontwikkelen.

Volgens Ngobila zal de collector zowel de bewoners van Camp Lufungula als de omwonenden beter beschermen tegen overstromingen na hevige regenval. Na Camp Lufungula ging de gouverneur naar de Avenue Nguma in de gemeente Ngaliema, waar Aaron Sefu al tweeëneenhalve week bezig is met het herstel van de weg en de aanleg van trottoirs.

Ngobila is tevreden over al voltooide werk en feliciteerde het bedrijf Aaron Sefu en zijn arbeiders voor het dag en nacht doorwerken zodat het werk in een recordtijd zal kunnen worden afgerond. Bovendien verbond het bouwbedrijf zich ertoe om de weg 13 jaar lang te onderhouden.

Het inspectiebezoek gaf het stadsbestuur meteen ook de gelegenheid om erop te drukken dat de weg moet worden vrijgemaakt zodat er trottoirs kunnen worden gemaakt.

De gouverneur ziet de samenwerking tussen zijn provinciebestuur, het Office de voiries et drainage (OVD), het Bureau technique de contrôle (BTC) en het bedrijf Aaron Sefu als een succes. Het partnerschap tussen de stad Kinshasa en Aaron Sefu gaat ook over andere wegenbouwprojecten, waaronder het herstel van de Kasa-Vubusteenweg; daar starten de werken vandaag.

© CongoForum, 06.02.24 (em)

Beeld – bron: Eddy Merveillie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.