Kinshasa: politie pakt zowat 180 stadsboeven op (CongoForum)

KINSHASA – De nationale politie heeft woensdag circa 180 ‘kuluna’ aan de pers getoond. Dat zijn boeven die zich bezondigen aan stedelijk banditisme. Volgens adjunct-divisiecommissaris Blaise Kilimba Limba werden de boeven opgepakt in Tshangu, Mont-Amba, Funa en Lukunga. Eén van de bandieten bleek zelf een politieman te zijn die een hele bende had.

De criminele politieman en zijn bende lieten vreedzame burgers in een busje stappen om ze daarna te beroven van hun bezittingen.

De politie in Kinshasa organiseerde wel drie operaties om zoveel mogelijk kuluna aan te houden. De boeven zullen worden berecht door militaire rechters.

Manschappen van de politie grepen ook in om onlusten in de wijk Mikondo (Kimbanseke) te doen ophouden. Die onlusten waren uitgelokt door bandieten. De kuluna maakten het leven in Mikondo zo vreselijk lastig dat veel van de bewoners hun huizen moesten verlaten. De mobiele interventiegroep uit Badara werd ingeschakeld om schoon schip te maken in de wijk, aldus Blaise Kilimba Limba.

De politie-officier roept de Kinois op om de rust te bewaren. Volgens hem doet de politie al het mogelijke om personen en goederen te beveiligen.

© CongoForum, 01.02.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Blaise Shindani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.