Mbuji-Mayi: ruim 400 handelaarsters weigeren hun standjes te verhuizen (CongoForum)

MBUJI-MAYI – Meer dan 400 handelaarsters, die hun activiteiten uitoefenen vlakbij het ziekenhuis van Dipumba en op de Avenue Salongo in Mbuji-Mayi (Oost-Kasaï), zien het niet zitten om te moeten verhuizen naar plaatsen van de staat. De overheid had aan de vrouwen twee dagen de tijd gegeven om te verhuizen. Maar de handelaarsters houden voet bij stuk. Ze willen op hun oude plekken blijven.

“De plaatsen die de staat ons wil geven, volstaan niet”, zeggen de vrouwen. “De groentenverkoopsters kunnen daar misschien terecht, maar zeker niet iedereen.”

“Wanneer het regent, passeert daar veel regenwater”, weet één van de handelaarsters. “Dat vele water kan ons meesleuren. Wij komen naar hier met onze kinderen. Waar moeten we dan schuilen wanneer het regent?”

Sommige vrouwen willen best verhuizen maar dringen aan op een andere locatie. Ze vragen naar een stuk grond waar alle verkoopsters aan bod kunnen komen.

Volgens Radio Okapi moeten de handelaarsters verhuizen om aan het bedrijf Safrimex de kans te geven om voort te werken aan twee grote wegen in Mbuji-Mayi.

© CongoForum, 01.02.24 (db)

Beeld – bron: illustratief, Radio Okapi/Ezekiel Muzalia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.