Ngo ‘Action contre la Faim’ schoolt 50 mensen bij rond voedselzekerheid (CongoForum)

KINDU – De internationale niet-gouvernementele organisatie (ngo) Action contre la Faim heeft onlangs meer dan 50 mensen opgeleid rond voedselzekerheid in 13 van de 17 gezondheidsgebieden van de gezondheidszone Punia (provincie Maniema).

Volgens de provinciale coördinator van het Nationale Voedingsprogramma (PRONANUT), dr. Musa Bikulobyanse, is het de bedoeling om de ondervoeding in de gezondheidszone aan te pakken, aldus Radio Okapi.

“We hebben de deelnemers van twee verenigingen versterkt op het gebied van de ANJE-aanpak (Voeding voor zuigelingen en jonge kinderen), met speciale nadruk op borstvoeding voor zuigelingen en jonge kinderen, evenals op aanvullende voeding in ANJE”, verklaarde Bikulobyanse.

Tijdens de vorming onderstreepte de arts het belang van exclusieve borstvoeding voor kinderen vanaf de geboorte tot 6 maanden. Wat aanvullende voeding betreft, zei hij dat hij had aangedrongen op een meer diverse voeding.

“We hebben de gemeenschap aangemoedigd om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor activiteiten in verband met voeding. Twee verenigingen worden uitgesproken partners met het ministerie van Volksgezondheid via PRONANUT en de gezondheidsinstellingen die zorgen voor kinderen van 0 tot 59 maanden”, concludeerde de verantwoordelijke in Maniema.

© CongoForum, 12.02.24 (rk)

Beeld – bron: John Bompengo/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.