Regering compenseert 1.244 huishoudens langs Kalamurivier (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese regering begint deze week, via haar project ‘Kin Elenda’, met de compensatie van 1.244 huishoudens langs de rivier de Kalamu, die door de gemeenten Limete, Barumbu en Kalamu in Kinshasa stroomt. Dit kadert in het plan om het elektriciteitsstation van Funa veilig te stellen.

Het nieuws bekendgemaakt door het team dat het project uitvoert. Dit team bestaat uit vertegenwoordigers van de regering, het Réseau des éducateurs des enfants et jeunes de la rue (REJER) en de ngo Action pour le bien-être du Congo (APEC), aldus Radio Okapi.

Tijdens een bezoek aan Funa legde een delegatie aan de betrokken families het belang uit van deze operatie, die de beveiliging van het onderstation van Funa inhoudt. Ter compensatie bereidt de regering de compensatie voor van 1.244 huishoudens die langs de Kalamurivier hebben gebouwd, van de Sendwebrug tot de Poids Lourds, via de Lumumbabrug.

“We zijn bezig met de certificering. We hebben alle mogelijke contacten gelegd, want van deze 1.244 mensen zullen er 266 per bankoverschrijving worden betaald. Er moeten bankrekeningen worden geopend bij Sofibanque, dat de rekeningen beheert die bestemd zijn voor deze compensatie bij Funa. En de andere mensen die getroffen zullen worden, zullen betaald worden via Mobile Money”, legt Moustapha Hassan, expert sociale ontwikkeling bij Kin Elenda, uit.

‘Kin Elenda’ is een project van de Congolese overheid dat wordt gefinancierd door de Wereldbank. Er is meer dan 20 miljoen dollar uitbetaald om de gedupeerden van het project in Funa te compenseren.

© CongoForum, 26.02.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Marc Maro Fimbo.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.