Zuid-Koreanen plannen fabriek voor motorfietsen (CongoForum)

KINSHASA – De minister van Jeugdzaken, dr. Yves Bunkulu, heeft met het Zuid-Koreaanse bedrijf Startup een overeenkomst afgesloten over de oprichting van een fabriek voor elektrische motorfietsen. Dat melden Digital Congo en Politico.cd. Volgens de overeenkomst zullen er ook meer dan 3.000 elektrische motorfietsen worden geleverd aan de landbouwbrigades van het ministerie van Jeugdzaken. Er zal verder steun komen voor opleidingen van jongeren.

Minister Bunkulu is tevreden over het akkoord, dat nu natuurlijk nog moet worden uitgevoerd. Hij is ook bereid om mee te werken aan diverse andere projecten.

De DR Congo besteedt meer dan 1 miljard dollar aan het importeren van voedingsproducten. Congo hoopt de eigen landbouwproductie uit te breiden.

De initiatieven van het ministerie moeten kansen creëren voor jongeren die een job zoeken, bijvoorbeeld in de transportsector. Congo telt naar verluidt meer dan 60 miljoen jongeren; de markt is enorm. Met 232 landbouwcentra groeit de behoefte aan partners.

Volgens het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INS) heeft Congo een potentieel van 80 miljoen hectare landbouwgrond. Maar slechts 8 miljoen hectare, of 10%, wordt bebouwd. Met 232 landbouwcentra is er een enorme behoefte aan partners om in deze voedselbehoeften te voorzien.

De baas van Startup, Park Man II, is de minister dankbaar en zegt ook tevreden te zijn over het partnerschap.

© CongoForum, 15.02.24 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.