Agentschap ANADEC organiseert wedstrijd voor digitale projecten van jongeren (CongoForum)

KINSHASA – Het ‘Agence nationale de développement de l’entrepreneuriat congolais’ (ANADEC) heeft op 13 en 14 maart een wedstrijd georganiseerd voor jongeren waarbij ze digitale projecten konden voorstellen.

Het evenement werd georganiseerd in het kader van de maand maart die in het teken staat van vrouwen, en vond plaats in de lokalen van het ‘Maison de l’entrepreneuriat de l’innovation, in de gemeente Limete, in Kinshasa.

De directeur-generaal van ANADEC, Godefroy Kizaba, legt aan Radio Okapi uit dat deze wedstrijd jonge Congolezen de kans biedt om op de shortlist te komen voor deelname aan een grote internationale digitale wedstrijd in Abu Dhabi.

“We hebben een oproep gedaan aan jongeren die geïnteresseerd zijn in digitale technologie. Enerzijds wordt er een wedstrijd georganiseerd en anderzijds hebben we ons huis van ondernemerschap met de digitale incubator. Uitgaande van de wedstrijd die in Abu Dhabi wordt gehouden, willen we onze jonge ondernemers in Kinshasa en elders voorbereiden op deze wedstrijd. Ze bereiden hun ‘pitch’ voor en dan worden de besten geselecteerd voor een tweede fase in Kinshasa. De besten gaan door naar de derde fase in Abu Dhabi. Laten we onze jonge Congolezen voorbereiden om te slagen in deze internationale competitie. Degenen die niet doorgaan naar het 2de of 3de stadium zullen deelnemen aan de opleiding die we organiseren in het Maison d’Entrepreneuriat. Zo worden ze jonge digitale ondernemers”, legt hij uit.

Een van de deelnemers aan de wedstrijd, El Grâce Yoka, reageerde opgetogen op het initiatief: “Ik wil ANADEC bedanken voor het denken aan ons, ondernemers in de digitale sector. De wedstrijd geeft ons nog meer kracht om te vechten en het beste van onszelf te geven”.

Deze deelneemster bedacht een applicatie waarmee ouders rechtstreeks met hun kinderen op school kunnen communiceren. “We geloven dat deze applicatie populair zal worden en gebruikt zal worden in Congolese scholen”.

Salem Iyembe, chef van de afdeling Nieuwe Informatie- en Communicatietechnologieën bij ANADEC, hoopt dat start-ups uit de DR Congo prijzen zullen binnenhalen.

© CongoForum, 15.03.24 (rk)

Beeld – bron: ANADEC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.