BCECO en Moderne Construction ondertekenen contract voor weg naar dam in Centraal-Kasaï (CongoForum)

KANANGA – Het Centraal Coördinatiebureau (BCECO) en het bedrijf Moderne Construction hebben maandag in Kananga (Centraal-Kasaï) een contract ondertekend voor de verbetering van de weg naar de werf van de ‘Chutes Mbombo’-micro-dam.

Bij de officiële lanceringsceremonie zei Jean Mabi, algemeen directeur van BCECO, dat de 10 km lange weg, die van de Avenue Nkonko in de gemeente Nganza naar de werf zal lopen, het transport van materialen zal vergemakkelijken.

“Er wordt 10 km beton aangelegd om de toegang tot de werf te vergemakkelijken, omdat we grote machines gaan gebruiken. Als we een zandweg aanleggen, blijft die niet lang liggen. Daarom storten we deze weg in beton,” legt Jean Mabi uit aan Radio Okapi.

Dit eerste contract gaat over de aanleg van de betonnen weg om toegang te geven tot het terrein en openbare verlichting te installeren”, aldus de baas van BCECO.

André Bangu, directeur van Moderne Construction, zei dat zijn bedrijf hard werkt om de dam te realiseren.

De ‘Chutes Mbombo’-microdam, bijgenaamd “Katende 2”, zal in de eerste fase 10 megawatt kunnen produceren en de stad Kananga van elektriciteit voorzien.

© CongoForum, 14.03.24 (rk)

Beeld – bron: Afbeelding van Anna via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.