Elektriciteitsdraden tegen wilde dieren rond Virungapark “zijn dodelijk” (CongoForum)

BENI – De civiele bescherming van de stad Beni (Noord-Kivu) heeft onlangs de bevolking die in de buurt van het nationale Virungapark woont, opgeroepen om de elektriciteitsdraden rond dit beschermde gebied niet aan te raken. Dat signaleert Radio Okapi.

De coördinator van de dienst, Jean Paul Kapitula, waarschuwt dat deze draden, die geïnstalleerd zijn om de bevolking te beschermen tegen wilde dieren, in het bijzonder dieren die het park verlaten om de gewassen op de velden te verwoesten, ook dodelijk kunnen zijn: “Door de elektrische draden aan te leggen zullen wij die in de buurt van het Virungapark in Kasindi-Lubiriha wonen, oplossingen kunnen vinden voor iets waar we al heel lang over klagen: dieren die het gebied binnendringen. Maar ouders zouden aan hun kinderen moeten vertellen dat de draden die je om ons heen ziet, gevaarlijk zijn.  Het is een elektriciteitsdraad, waag het niet om die aan te raken, het kan tot de dood leiden.”

Deze oproep van de civiele bescherming in de stad Beni komt een dag nadat verschillende huisdieren, met name geiten, werden geëlektrocuteerd.  

© CongoForum, 18.03.24 (rk)

Beeld – bron: Société civile Nord-Kivu/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.