Kinshasa: ondertekening publiek-privaat partnerschap voor duurzame ontwikkeling in Yangambi (CongoForum)

KINSHASA – Het Institut national pour l’étude et la recherche agronomiques (INERA), het bedrijf STAR en het Centre pour la recherche forestière internationale (CIFOR) hebben afgelopen woensdag een publiek-privaat partnerschap ondertekende over duurzame ontwikkeling in het landschap rondom Yangambi. Dat signaleert Radio Okapi.

Robert Nasi, directeur van CIFOR, verklaarde dat het partnerschap onder andere gericht is op de verdere ontwikkeling van het INERA, technologie en innovaties. Volgens hem zullen de activiteiten en acties van het partnerschap onder andere gericht zijn op het verbeteren van de land- en bosbouw die in de omgeving van Yangambi al werden uitgekozen. Het gaat om koffie, cacao, rubber, palm, hout, e andere sectoren die nog niet ontwikkeld zijn. Het is de bedoeling om KMO’s, die door jonge mensen worden gerund, te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.

De overeenkomst heeft ook betrekking op alle technische en financiële partners, de privésector en lokale KMO’s die in Yangambi actief zijn.

Volgens de kabinetschef van de Congolese minister van Wetenschappelijk Onderzoek zullen de economische voordelen van het partnerschap voelbaar zijn voor de plaatselijke boeren.

© CongoForum, 15.03.24 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/Paul Matendo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.