Mbuji-Mayi: inzamelingsactie voor vrouwelijke oorlogsslachtoffers (CongoForum)

MBUYI-MAYI – In de stad Mbuji-Mayi (Oost-Kasaï) wordt een campagne voortgezet om geld in te zamelen voor vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van oorlog en wreedheden in het oosten van de Democratische Republiek Congo.

Het evenement heet “Femme de l’Est plus jamais seul” (“Vrouwen uit het oosten, nooit meer alleen”) en is een initiatief van de officiële universiteit van Mbuji-Mayi (UOM), bericht Radio Okapi.

De actie, die op 8 maart begon ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van de Vrouw, loopt tot 23 maart. Naast het inzamelen van geld, omvat de campagne ook de publicatie op sociale netwerken van een video die het dagelijkse leed van ontheemden illustreert.

De video, gepubliceerd door UOM-studenten, toont ontheemden met zware lasten op hun hoofd, ondervoede gezinnen en andere scènes die de moeilijkheden illustreren waarmee mensen in de oostelijke regio’s te maken hebben.

In naam van hun universiteit willen deze studenten met deze video de aandacht vestigen op de hele bevolking van Oost-Kasaï en vragen ze om fondsen om in het bijzonder vrouwen te helpen die het slachtoffer zijn van de gruweldaden van de oorlog. In de video staan twee nummers waarnaar donateurs geld kunnen overmaken. 

Volgens de rector van de officiële universiteit van Mbuji-Mayi, Abbé Cibaka Cikongo, is er op de laatste dag van de campagne, 23 maart, een groot fondsenwervingsevenement gepland in het Cinquantenaire-auditorium van de universiteit.

© CongoForum, 11.03.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.