Project ‘Pour Elles’ mikt op onderneemsters in Bukavu, Kikwit en Kinshasa (CongoForum)

KINSHASA – In het Pullman-hotel in Kinshasa is gisteren, donderdag, het startschot gelost voor ‘Pour Elles’, een project rond vrouwelijk ondernemerschap. Het gaat om een project van de Congolese regering en het Franse agentschap voor ontwikkelingssamenwerking (AFD), meldt Actualité.cd. Bedoeling is om vrouwen zelfstandiger te maken en ‘ecosystemen’ te transformeren.

De Fransen steken 12 miljoen euro in dit project. Er zullen inspanningen worden gedaan om 1.200 vrouwelijke ondernemers in Bukavu, Kikwit en Kinshasa meer kansen te geven. Het project loopt tot 2027.

Een stuk of tien structuren zullen middelen krijgen om vrouwelijke ondernemers te identificeren en hen 18 maanden lang te begeleiden, zegt projectleidster Artemise Pembele Da Costa. Het kan gaan om vrouwen uit allerlei sectoren en met uiteenlopende opleidingsniveaus. Er zal worden gezocht naar activiteiten die het potentieel hebben om nog sterk te groeien.

Congolese onderneemsters botsen soms op obstakels omdat ze te weinig onderwijs hebben genoten, niet genoeg financiering vinden of niet genoeg bijscholing krijgen. Soms krijgen ze te weinig steun van hun entourage.

De Congolese regering wil met het project de oprichting en groei van kleine en middelgrote bedrijven versnellen. Pour Elles zal spelers uit de publieke en private sectoren bijeenbrengen. Eén van de doelstellingen is om het aanbod van financiële en niet-financiële diensten voor onderneemsters uit te breiden.

© CongoForum, 01.03.24 (db)

Beeld – bron: Pour Elles

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.