Bootramp op Tanganyikameer: minstens 24 vermisten (CongoForum)

KALEMIE – Minstens 24 mensen worden vermist na het zinken van de boot ‘M/V Maman Benita’ op het Tanganyikameer. De ramp gebeurde zaterdagavond voor de kust van Kalemie. Volgens Radio Okapi werd de tragedie veroorzaakt door een te sterke wind.

Tot zondagavond was het moeilijk om een duidelijke tol voor deze scheepsramp vast te stellen omdat de namen van sommige passagiers niet op de passagierslijst stonden, zeggen bronnen ter plaatse.

Volgens de passagierslijst waren er 25 passagiers aan boord van de boot, evenals enkele bemanningsleden. Onder de passagiers op de lijst waren er 16 Congolezen en 9 buitenlanders, onder wie 4 Chinezen, 4 Tanzanianen en 1 Keniaan.

Volgens informatie uit de haven was de boot, geladen met goederen, onderweg van Kigoma in Tanzania naar Kalemie. Andere bronnen melden dat er ongeveer 40 passagiers aan boord waren, van wie sommigen niet op de passagierslijst stonden. Dezelfde bronnen geven aan dat een Chinese overlevende werd gered door vissers uit het dorp Rwakwe, ten noorden van Kalemie. De overlevende werd naar Kabimba gebracht. 

Een delegatie onder leiding van de provinciale minister van Binnenlandse Zaken van Tanganyika is op de plaats van de tragedie om de zoekacties te leiden.

© CongoForum, 08.04.24 (rk) 

Beeld – bron: archief Radio Okapi/Francois-Xavier Mybe

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.