Congolees Rekenhof krijgt voor 100.000 dollar aan IT-apparatuur van VS (CongoForum)

KINSHASA – De Amerikaanse regering heeft 63 laptops en desktops, 11 printers, 16 scanners, 14 omvormers, 6 airconditioningapparaten en 5 projectoren geschonken aan het Rekenhof van de Democratische Republiek Congo.

De waarde van deze apparatuur bedraagt 100.000 dollar, zegt Lucy Tamplin, Amerikaans ambassadeur in de Democratische Republiek Congo in Le Potentiel. Deze hulp van de Amerikaanse regering moet Congo in staat stellen om de werkomstandigheden van het personeel van deze financiële controle-instelling te verbeteren en zo de economische groei te bevorderen.

“De steun van de VS is bedoeld om te investeren in mensen en instellingen en om de voorwaarden te creëren voor een inclusieve economische groei. Om deze activiteiten te laten slagen, is een goed bestuur van de activa en middelen van de staat noodzakelijk”, aldus Tamplin.

Jimmy Munganga, eerste voorzitter van het Rekenhof, spreekt van een essentiële steun voor de uitvoering van de opdrachten van de instelling. “Om zijn taken effectief en efficiënt uit te voeren, heeft het Rekenhof niet alleen personeel nodig, maar ook materiële en technische middelen. Met het gebaar van vandaag steunt de Amerikaanse regering Congo via de Rekenkamer”, klinkt het.

© CongoForum, 08.04.24 (rk)

Beeld – bron: Afbeelding van Bjørnar Kibsgaard via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.