Ituri: Rawbank vastbesloten om ontwikkeling van Mahagi te steunen (CongoForum)

BUNIA – De streek van Mahagi, gelegen in het oosten van de Democratische Republiek Congo, in de provincie Ituri, staat centraal in een ontwikkelingsdynamiek die door Rawbank wordt ondersteund. Dat schrijft Les Dépêches de la Tshopo.

Bij een recent bezoek aan de regio deed Michael Kayembe, directeur van de regionale kantoren van Rawbank in het oosten, een levendige oproep aan de lokale bevolking om met deze financiële instelling in zee te gaan. Het doel van het initiatief is om de banden tussen Rawbank en de gemeenschap van Mahagi aan te halen en zo de plaatselijke ontwikkeling te stimuleren.

Volgens Kayembe wil Rawbank graag een ‘bevoorrechte partner’ zijn op het vlak van economische en sociale ontwikkeling. Plaatselijke zakenlui en organisaties behielden hun vertrouwen in de bank, luidt het.

Rawbank wil Maghai op diverse gebieden blijven steunen. De instelling wil haar financiële diensten beter toegankelijk maken, lokaal ondernemerschap bevorderen en investeringen in projecten met veel sociale impact aanmoedigen. Door actief betrokken te zijn bij het economische en sociale weefsel van Mahagi wil Rawbank bijdragen aan een welvarender toekomst voor de regio, aldus directeur Kayembe.
Lokale ondernemers zijn blij met de visie van Rawbank. Die maakt de weg vrij voor een duurzame ontwikkeling en een veelbelovende toekomst voor de regio, denken ze. Door samen te werken kunnen ze uitdagingen aanpakken en kansen grijpen om een positieve en blijvende impact te creëren op het dagelijkse leven van de inwoners van Mahagi.

© CongoForum, 02.04.24 (em)

Beeld – bron: Rawbank

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.