Bandundu: 4,2 miljoen dollar om 500 hectare bomen te planten (CongoForum)

BANDUNDU – Zowat 4,2 miljoen dollar zal in 2024 worden toegewezen aan het Geïntegreerd Programma ter Vermindering van Emissies als gevolg van Ontbossing en Degradatie (REDD+) in de provincie Kwilu.

De REDD+ stuurgroep maakte dit bekend naar aanleiding van zijn 8ste vergadering, die op donderdag 25 april werd gehouden in de stad Bandundu, bericht Radio Okapi. Het doel van de vergadering was om de resultaten van het PIREED-project voor 2023 te beoordelen en het jaarlijkse budget-werkplan voor 2024 te lanceren.

Dit budgetplan gaat over de aanplanting van vijfhonderd hectare bomen in 2024 in het territorium Gungu. Deze operatie maakt deel uit van het geïntegreerde REDD+ programma en zal financiële steun ontvangen van het Nationale REDD+ Fonds (FONAREDD) en de Japanse ontwikkelingssamenwerking (JICA). Tijdens de vergadering sprak JICA-vertegenwoordiger Seki Kazuki over de onveiligheid die is veroorzaakt door Mobondo-milities, waardoor het moeilijk was om het project in 2023 uit te voeren.

Volgens de chef van het PIREDD-project in Kwilu, Augustin Kabamba, zijn vorig jaar een aantal agrobosbouw- en landbeheeractiviteiten uitgevoerd als onderdeel van het project. “Er zijn 85 eenvoudige plannen voor landgebruik opgesteld om gemeenschappen in staat te stellen hun hulpbronnen te identificeren en te ontwikkelen”, zei hij.

Augustin Kabamba: “Sinds het begin van het project is er bijna vijfhonderd hectare agrobosbouw aangelegd om koolstof vast te houden. Er is ook apparatuur en verbeterd zaaigoed uitgedeeld aan de gemeenschappen om de landbouwproductie en de levensstandaard in de dorpen van Kwilu te verhogen. En er zijn nog een aantal andere uitdagingen.”

© CongoForum, 03.05.24 (rk)

Beeld – bron: Kwilu, Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.