Centraal-Kongo: ONAPAC lanceert exportcampagne robusta-koffie (CongoForum)

MATADI – Het Office national des produits agricoles du Congo (ONAPAC) lanceerde afgelopen vrijdag de eerste export van “Petit Kwilu”, een robusta-koffie uit Lukula (Centraal-Kongo), met bestemming Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt Radio Okapi.

Volgens Mimie Munga, die het Office leidt, is “Petit Kwilu” een robusta-koffie die uitsluitend wordt geteeld in de Democratische Republiek Congo, meer bepaald in het Mayombe-woud in Centraal-Kongo.

Mimie Munga vraagt aan de Congolese bevolking om zorg te dragen voor deze teelt die hij beschouwt als een kans voor de DR Congo om door te breken naar internationale markten voor meerjarige producten.”Petit Kwilu” is een visitekaartje voor Congo en verdient bescherming, verklaarde hij.

De chef van ONAPAC presenteerde ook het vernieuwde laboratorium voor meerjarige landbouwproducten van ONAPAC in Boma en lanceerde een brigade om fraude te bestrijden. Deze brigade zal in Lukula en Tshela worden ingezet om gesjoemel bij de productie van de koffie aan te pakken.

Het project ter bevordering van de koffieteelt in Mayombe wordt gefinancierd door de Europese Unie en beslaat meer dan 1.000 hectare; het omvat meer dan 50 dorpen in Lukula.

© CongoForum, 29.05.24 (db)

Beeld – bron: Afbeelding van Ekletia via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.