Congolese diaspora in België organiseert hulp voor ontheemden in Goma (CongoForum)

BRUSSEL – Allerlei verenigingen en organisaties van Congolezen in België hebben zich verenigd in het platform ‘SOS RD Congo pour Goma 2024’. Het platform heeft de ambitie om de vele ontheemden in Goma (Noord-Kivu) bijstand te bieden, bericht Radio Okapi.

In 2021 was er al een gelijkaardige actie voor de slachtoffers van een vulkaanuitbarsting in Goma. Melissa Zalo van de vzw ‘Notre Conscience’ en ‘SOS RD Congo pour Goma 2024’: “We gingen giften in natura en geld inzamelen, en die actie loopt voort want we zijn nog niet in Goma. Het inzamelen van giften in natura is wel afgerond op 7 april 2024.”

Er is ook logistiek nodig om alle hulp in Goma te krijgen. De stad Brussel liet een ruimte gebruiken om de ingezamelde goederen op te slaan. Het Belgische ministerie van Defensie zal helpen om de goederen naar Kinshasa te brengen. In Kinshasa zal een stichting van president Félix Tshisekedi helpen om alles naar Goma te transporteren.

Alle bijstand is bedoeld voor ontheemden in kampen aan de rand van de stad Goma. Het gaat om volwassenen en kinderen die moesten vluchten wegens de gevechten tussen het Congolese leger en de rebellen van M23.

© CongoForum, 12.05.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jean-Marc Matwaki

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.