Kalemie: motorfietsverkeer verboden tussen bepaalde uren (CongoForum)

KALEMIE – De burgemeester van de stad Kalemie in Tanganyika, David Mukeba, heeft beslist dat motorfietsen daar niet langer mogen circuleren tussen 22.00u en 5.00u ’s ochtends. Dat bericht Radio Okapi.

Volgens een persbericht van de stad moet de maatregel de veiligheidsdiensten helpen om hun werk efficiënter te doen en de onveiligheid terug te dringen. Kalemie wordt geregeld geconfronteerd met stadsbanditisme.

In de nacht van 19 op 20 mei drongen dieven nog binnen in een huis in de wijk Kituku, een deel van de gemeente Lukuga. De eigenaar werd verwond met een machete, en de dieven gingen aan de haal met diverse bezittingen.

In het voorbije weekend werden diverse woningen in Lukuga aangevallen door mannen die waren voorzien van machetes. Bij één van de aanvallen raakte een 13-jarig kind gewond aan het hoofd. In de wijk Kataki 1 (gemeente Kalemie) was er ook een inbraak.

Op een bepaalde plek werd een crimineel door de bevolking gevat en levend in brand gestoken. Een daad van ‘straatjustitie’ die werd afgekeurd door de plaatselijke verantwoordelijken.

De stedelijke overheid hoopt dat de maatregel voor motorfietsbestuurders zal helpen om de onveiligheid te verminderen.

© CongoForum, 22.05.24 (db)

Beeld – bron: Jean-Didier Ogobani/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.