Kasai: meer dan 1,3 miljoen gevallen van malaria geregistreerd in 2023 (CongoForum)

TSHIKAPA – In de provincie Kasai werden in 2023 in totaal bijna 1,34 miljoen gevallen van malaria geregistreerd, met een proportioneel sterftecijfer van 25%. Dat bericht Politico.cd. Dit rapport werd op 10 mei gepresenteerd ter gelegenheid van de verlate viering van de Werelddag tegen Malaria.

De provinciale coördinatie van het nationale programma tegen malaria in Kasai, geleid door dr. Chuck Kamasa, onderstreepte de noodzaak om als bescherming tegen de ziekte onder speciaal behandelde muskietennetten te slapen.

Er werden in de provincie 1.338.865 gevallen van malaria vastgesteld met een proportioneel hoger sterftecijfer: 25% in april 2023 en een ziekenhuissterftecijfer van 3% en 4% in november 2023″, aldus dr. Chuck Kamasa.

De provinciale overheid roept op tot een groter bewustzijn om de ziekte te bestrijden. De Werelddag tegen Malaria, die tradioneel elk jaar op 25 april wordt gevierd, kon dit jaar in Kasai als gevolg van organisatorische problemen pas in mei worden gevierd. De viering vond plaats in Tshikapa met als thema ‘Gelijkheid van gezondheid, gendergelijkheid en mensenrechten’.

© CongoForum, 13.05.24 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.