Kisangani: meer dan 50 lokale ‘officials’ nemen deel aan workshop over oplossen van conflicten tussen Mbole en Lengola (CongoForum)

KISANGANI – Meer dan 50 plaatselijke ‘officials’ uit Tshopo nemen van 27 tot 29 mei in Kisangani deel aan een workshop over het oplossen van conflicten tussen de Mbole- en Lengola-volkeren. Op initiatief van de Afdeling Politieke Zaken van MONUSCO en het Gezamenlijk Bureau voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNJHRO) zal de workshop de mechanismen voor de bescherming van burgers tijdens deze conflicten versterken. Dat bericht Radio Okapi.

De driedaagse workshop is bedoeld om de vrede en het vreedzaam samenleven tussen de twee gemeenschappen te herstellen. Onder de deelnemers bevinden zich notabelen van de Mbole- en Lengola-gemeenschappen, religieuze leiders, politiek-bestuurlijke, militaire en gerechtelijke figuren en leden van het maatschappelijk middenveld.

De workshop wordt gezien als een ideale gelegenheid voor de provinciale autoriteiten van Tshopo om oplossingen voor te stellen voor het conflict tussen de Mbole en de Lengola. Sylvain Masudi van UNJHRO meent dat de ideeën die naar voren zullen komen de verschillende provinciale autoriteiten in dit gebied kunnen helpen bij het opzetten het organiseren van een rondetafel die alle autoriteiten en de drijvende krachten van Tshopo zal samenbrengen.

Van zijn kant sprak Freddy Likombe, afgevaardigde van de interim-gouverneur van Tshopo, de hoop uit dat de resoluties van deze workshop zouden bijdragen tot het herstel van duurzame vrede en harmonieus samenleven tussen de gemeenschappen.

© CongoForum, 28.05.24 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.