Provincie Equateur: Bobo Boloko derde keer verkozen als gouverneur (CongoForum)

MBANDAKA – Dieudonné Bobo Boloko Bolumbu werd met 14 van de 21 uitgebrachte stemmen herkozen als gouverneur van de provincie Equateur. Bobo Boloko begint hiermee aan een derde opeenvolgende termijn als provinciegouverneur. Mboyo Ingele, zijn voornaamste tegenstrever, behaalde 7 stemmen. Er waren in totaal 18 kandidaten, bericht Digital Congo.

Gouverneur Bobo Boloko belooft alles in het werk te stellen om zijn ontwikkelingsprojecten te voltooien en dit in lijn met de visie van president Félix Tshisekedi.

Volgens Digital Congo is de bevolking tevreden met het aanblijven van de gouverneur. De provinciale regering moet nu alles doen om de eenheid van de provincie te bevorderen. De bevolking hoopt op meer jobs voor jongeren, wat het stedelijk banditisme moet verminderen. De nieuwe gouverneur moet de ontwikkeling van het gebied blijven stimuleren.

De provinciale députés kozen ook de vier provinciale senatoren: Jonas Mukamba, Boketsu Bofili, Jean-Claude Baende en Bolenge Bokofe. De eerste twee werden verkozen met vier stemmen, terwijl de laatste twee elk één stem kregen.

De verkiezingsactiviteiten gebeurden onder het toezicht van een delegatie van de nationale kiescommissie (CENI).

© CongoForum, 28.05.24 (em)

Beeld – bron: archief Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.