Safou, rijk aan vitamine C en voedingsstoffen, is enorm goed voor het lichaam (CongoForum)

KINSHASA – Safou is een vrucht die rijk is aan voedingsstoffen en dus vele gezondheidsvoordelen heeft. De vrucht zit boordevol onverzadigde vetzuren, minerale zouten (kalium, koper en magnesium) en vitamine C.

Safou (Dacryodes edulis) is een oliehoudende vrucht die inheems is in de bossen van het Congobekken en ook een hoge economische waarde heeft. Safoubomen worden vaak voor de schaduw aangeplant op plaatsen waar aan cacao- of koffieteelt wordt gedaan.

Digital Congo wijst op de preventieve en therapeutische eigenschappen van safou voor de behandeling van een reeks aandoeningen waaronder constipatie, kanker, osteoporose, bloedlipiden, hart- en vaatziekten en angst. Zowel de schil als de pulp zijn eetbaar net zoals het omhulsel van de pit.

Safou is een geneeskrachtige plant. De plant staat bekend om haar voedingswaarde en geneeskrachtige voordelen. De kleine vrucht helpt bij de behandeling van een groot aantal kwalen en ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en kanker.

De bladeren worden in een waterig afkooksel toegediend om maagklachten te behandelen. In de aromatherapie wordt safou gebruikt om reuma te behandelen door middel van massages. In de traditionele handboeken wordt safou aangeraden om een groot aantal ziekten te behandelen, waaronder wonden, bloedarmoede, dysenterie, reumatische koorts en reumatoïde artritis.

© CongoForum, 13.05.24 (em)

Beeld – bron: By Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.