Ituri: polio en tbc-vaccinaties bij kinderen succesvol, zelfs in onveilige gebieden (CongoForum)

BUNIA – Bijna alle kinderen tussen nul en vijf jaar voor wie de inentingscampagne tegen polio en tuberculose bedoeld was, zijn bereikt, zelfs in onveilige gebieden. Dat maakte het Uitgebreide Programma voor Inenting (PEV) in Ituri bekend bij de afsluiting van de campagne op zaterdag 15 juni, bericht Radio Okapi.

Ongeveer 1,4 miljoen kinderen in Ituri moesten worden ingeënt tegen polio. Volgens Alain Aveba, provinciaal manager van het PEV, zijn er vaccinatie-medewerkers ingezet in alle gezondheidszones, zelfs in gebieden waar de veiligheidssituatie nog precair is, met name Biakato, Mbidjo, Yedi, Tchabi, Djugu, Mambasa en Irumu. Hij wijst erop dat er geen incidenten zijn geregistreerd tijdens de campagne, die tot doel heeft deze ziekte, die kinderen verlamt en hun toekomst vernietigt, te voorkomen.

Dr. Aveba prees ook de medewerking van ouders in alle gebieden; er werd geen verzet gemeld dat te maken had met culturele of religieuze overtuigingen. Deze campagne werd gecombineerd met de toediening van het tuberculosevaccin (BCG) voor kinderen, in overeenstemming met het PEV. De toediening van dit vaccin wordt voortgezet in alle gezondheidscentra om alle pasgeboren kinderen te behandelen. De meeste van hen waren in het eerste kwartaal van dit jaar niet gevaccineerd als gevolg van te weinig voorraad in de hele provincie.

De arts voegde eraan toe dat het BCG-vaccin voor drie maanden beschikbaar is. Hij drong er bij alle ouders van wie de kinderen niet gevaccineerd waren op aan om haast te maken en hen dit vaccin tegen tuberculose te geven in deze provincie waar veel gevallen van tuberculose bij volwassenen zijn geregistreerd.

© CongoForum, 19.06.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Blaise Makasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.