Maniema: 30 papegaaien na herstelperiode vrijgelaten in Dingi (CongoForum)

DINGI – In de provincie Maniema zijn afgelopen weekend 30 papegaaien (23 Afrikaanse grijze en 7 groene), die verbleven in het opvang- en herstelcentrum voor papegaaien in Dingi, vrijgelaten. De vrijgelaten papegaaien waren in beslag genomen bij illegale handelaren in de provincie.

Deze tweede vrijlating van papegaaien vond in Dingi plaats in aanwezigheid van een grote delegatie van de provinciale overheid, het Congolese Instituut voor Natuurbescherming (ICCN), de Fondation Lukuru en de media, bericht Radio Okapi.

Ondanks aanvankelijke twijfels was er toch grote tevredenheid over de actie. De papegaaien werden vanuit Bikenge in kooien gebracht naar de plaats van de vrijlating. Gelukkig overleefden ze de reis.

De commissaris voor Binnenlandse Zaken, Marcel Lembalemba, heeft beloofd een provinciaal decreet te ondertekenen om de vangst van en handel in deze dieren tegen te gaan. Hij prees ook het initiatief van de stichting. Zesentwintig andere pas in beslag genomen papegaaien zijn naar het centrum gebracht.

© CongoForum, 03.06.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Florence Kiza

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.