Tshisekedi lanceert SN-treinen om materieel en oogst te vervoeren (CongoForum)

LUBUMBASHI – President Félix-Antoine Tshisekedi heeft gisteren in Lubumbashi treinen van de Nationale Dienst (SN) in gebruik genomen. Volgens de commandant van deze dienst, generaal Kasongo Kabwit, zullen deze voertuigen helpen om de werkomstandigheden in het opleidingscentrum in Kaniama Kasese te verbeteren.

Het gaat onder meer om het vervoer van materieel en noodzakelijke producten naar Kaniama Kasese en het vervoer van geoogst fruit naar belangrijke centra voor consumenten, zonder afhankelijk te zijn van de beschikbaarheid van treinen van de Société Nationale de Chemin de fer du Congo (SNCC), weet Radio Okapi.

“Met de lancering van deze twee locomotieven en een honderdtal wagons breekt een nieuw tijdperk aan, zowel voor de Nationale Dienst als voor de bevolking van de provincies en plaatsen die door de spoorweg worden doorkruist. Deze treinen van de Nationale Dienst, die vandaag in gebruik worden genomen, zullen de bevolking in staat stellen om hun producten te vervoeren, en bovenal de regering in staat stellen om geïsoleerde uithoeken te bereiken en er goederen en diensten te vervoeren”, verklaarde generaal Kasongo Kabwik tijdens de ceremonie ter gelegenheid van de ingebruikname van deze locomotieven en wagons.

De uitrusting die ter beschikking is gesteld aan de Nationale Dienst omvat onder meer:

twee locomotieven

veertig open wagons

veertig gesloten wagons

een luxe-wagon,

een passagierswagon,

tien container-wagons

tien ketelwagons

een wagon voor de commandant van de Nationale Dienst

en een wagon die kan worden gebruikt als mobiele vergaderruimte.

Volgens de commandant van de Nationale Dienst zijn de machinisten eigenlijk vroegere misdadigers, beter bekend als ‘Kuluna’, die door de Nationale Dienst werden omgevormd tot ‘goede burgers’ en naar Zuid-Afrika werden gestuurd voor verdere opleiding.

© CongoForum, 21.06.24 (rk)

Beeld – bron : Afbeelding van Goran Horvat via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.