Voorrondes Wereldbeker voetbal : gelijkspel tussen Senegal en DR Congo (CongoForum)

DAKAR – De nationale ploeg van Senegal speelde op donderdag 6 juni 2024 tegen de Luipaarden van de DR Congo. Dat gebeurde in het ‘Stade Abdoulaye Wade’ in Dakar, in het kader van de voorrondes voor de Wereldbeker 2026. De match eindigde met een gelijkspel (1-1).

Aan het eind van de eerste helft scoorden de Senegalezen een doelpunt. In de tweede helft konden de Congolezen nog de gelijkmaker scoren.

Het was een wedstrijd met een stevig tempo. Kort voor de rust was er een goal van de Senegalezen. Ismaila Sarre scoorde in de 44ste minuut, en dat terwijl de Congolezen toen terreinwinst leken te boeken.

In de tweede helft van de match wonnen de Congolezen weer aan vertrouwen en voerden ze de druk op. Het was wachten tot de 84ste minuut voor Fiston Mayele Kalala een tegendoelpunt kon maken, met hulp van Edo en Joris Kayembe. Fiston knalde de bal de goal binnen, en zo werd de uitslag dus 1-1.

Senegal staat nu op plaats nummer 2 in de B-groep, met 5 punten. Soedan heeft in die groep 7 punten, ook dankzij een overwinning op Mauritanië. De DR Congo staat op de derde plaats met 4 punten.