30 juni: Tshisekedi beklemtoont noodzaak om economie te diversifiëren (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft de Congolese bevolking eraan herinnerd hoe belangrijk het is wel is om de economie te diversifiëren door een omschakeling in de landbouw en de ontwikkeling van wegen, spoorlijnen en infrastructuur in de digitale sector en de energiesector.

Hij kwam op deze aanpak terug in zijn toespraak tot de Congolese natie op 30 juni 2024, ter gelegenheid van de 64ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Democratische Republiek Congo, bericht Le Potentiel.

“Ik heb de regering opgedragen om de tweede fase van het omvangrijke programma “ertsen voor infrastructuur” in 2024 versneld van start te laten gaan. Ter illustratie: dit infrastructuurprogramma zal het zuiden en het noorden van het land met elkaar verbinden. Dit zal niet alleen ons nationale multimodale transportnetwerk versterken, maar ook de kwaliteit van het verkeer in het land aanzienlijk verbeteren”, benadrukte Tshisekedi.

In het kader van de verbetering van de mobiliteit in de grote steden gaf de president onlangs het startsein voor de aanleg van een ringweg rond de hoofdstad Kinshasa die begint in Mbudi en via Badara, niet ver van de internationale luchthaven van N’djili, naar de Nationale weg nr. 1 leidt.

“Echte onafhankelijkheid en vrijheid volgen onvermijdelijk uit ontwikkeling, de vrucht van toewijding en een diep besef van onze verantwoordelijkheden. Nu we onze feestdag vieren, worden we allemaal opgeroepen om de volwassenheid van onze natie volledig te omarmen en de plichten die daaruit voortvloeien volledig op ons te nemen”, klonk het.

© CongoForum, 01.07.24 (rk)

Beeld – bron: Cellcom Présidence de la République/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.