Goma: waterprijs stijgt na staking chauffeurs (CongoForum)

GOMA – De prijs van een jerrycan met water van 20 liter is in de stad Goma gestegen van 250 naar 750 of zelfs 1.000 Congolese frank als gevolg van een staking van de chauffeurs van wagens met een watertank, watertrucks. De watervervoerders van Goma zijn sinds zaterdag 6 juli voor onbepaalde tijd in staking, nadat de politie hen heeft ‘lastiggevallen’ sinds de provinciale overheid op 25 juni een beperking oplegde aan het vrachtverkeer in Goma, aldus Radio Okapi.

De watervervoerders van Goma zouden hun driedaagse staking, vandaag, op maandag 8 juli kunnen opheffen. Volgens de Nationale Commissie voor Wegpreventie (CNPR) zijn de bepalingen namelijk gewijzigd in het voordeel van de chauffeurs van watertrucks. Eric Lushweku, provinciaal directeur van de CNPR, gaf een persbericht uit waarin hij de nieuwe bepalingen uiteenzette. “De vrijstelling geldt voor vervoerders van water. Alle vrachtwagenchauffeurs, worden uitgenodigd om de uitzonderingsmaatregelen die genomen moeten worden en hoe ze zich op de weg moeten gedragen te bespreken met de CNPR om deze situatie op te lossen”, zei hij.

Ramazani Kagabo, voorzitter van de corporatie van eigenaren van watertrucks, zei dat hun 140 trucks vandaag weer in dienst zouden kunnen worden gesteld.

© CongoForum, 08.07.24 (rk)

Beeld – bron: Tony Ntumba/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.