Jonge ondernemers uit Bunia tonen wat ze in hun mars hebben (CongoForum)

BUNIA – Zowat 100 jonge ondernemers uit de stad Bunia (Ituri) hebben onlangs een soort beurs gehouden om hun producten te kunnen tentoonstellen. Aanleiding was de 64ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. De deelnemende ondernemers wilden graag hun producten aan het publiek voorstellen en andere jongeren aanmoedigen om ook initiatief te nemen.

De deelnemers aan de beurs bereiden eten, schilderen, maken patisserie of produceren keramiek en kunstvoorwerpen. Daniela Pandanjila vertegenwoordigt Buld Busness, dat pindapasta maakt. “Ondernemerschap kan mee de basis leggen voor de ontwikkeling van onze provincie Ituri”, vindt zij. De vrouw wil wel dat de regering het ondernemingsklimaat gezonder maakt en de vrede herstelt. Die elementen zijn nodig om ondernemers meer de wind in de zeilen te geven.

Jems Biensi van de ngo Rebâtisseurs nam ook deel aan de ondernemersbeurs in Bunia. Hij moedigt jongeren aan om hun ondernemerschap vooral voort te zetten en vraagt aan de regering om wetgeving te maken die de lokale ondernemers beschermt.

De jongeren waarvan sprake volgen geregeld opleidingen rond ondernemerschap die worden gefinancierd door de Congolese regering. Dat gebeurt in het kader van het project ‘Transforme’.

© CongoForum, 04.07.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.