Lubumbashi: motorfietsen worden opnieuw geweerd uit stadscentrum (CongoForum)

LUBUMBASHI – Taxichauffeurs die hun werk doen met een motorfiets mogen eens te meer niet meer rondrijden in het centrum van Lubumbashi (Haut-Katanga). De chauffeurs zijn niet te spreken over de maatregelen, maar er zijn ook positieve reacties, zo blijkt.

Het stadsbestuur van Lubumbashi wil het verkeer in het centrum vlotter laten verlopen. De ‘motards’ zouden zich daar vaak weinig attent gedragen in het verkeer, aldus Radio Okapi. Ze parkeren hun tweewielers om het even waar en leven de verkeersregels niet na, wat leidt tot heel wat ongevallen.

De burgemeester van Lubumbashi heeft nu bepaald in welke zones de motorfietsgebruikers niet mogen komen. Chauffeurs die de maatregel niet respecteren, zullen een boete moeten betalen. Als een motorfiets in beslag wordt genomen, wordt hij tien dagen lang bijgehouden voor hij kan worden teruggegeven aan de eigenaar.

Er staan al tientallen motorfietsen nu geparkeerd omdat de regels niet werden nageleefd. Volgens de inwoners van Lubumbashi is de situatie nu beter in het stadscentrum.

De taxichauffeurs zelf zijn niet gelukkig. “De burgemeester moet deze beslissing herzien”, zegt één van hen. “Wij zijn mensen met een verantwoordelijkheid en hebben geen ander werk. We willen opnieuw normaal kunnen werken. We stelen niet maar doen gewoon ons werk.”

© CongoForum, 04.07.24 (db)

Beeld – bron: …….

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.