Olympische Spelen: DR Congo zal deelnemen met 6 atleten in 4 disciplines (CongoForum)

KINSHASA – De Democratische Republiek Congo zal deelnemen aan de volgende Olympische Spelen met 6 atleten in 4 disciplines: boksen, zwemmen, judo en atletiek. De Spelen vinden plaats van 26 juli tot 12 augustus in Parijs.

Alleen de 2 boksers zijn erin geslaagd om zich op het veld te kwalificeren tijdens georganiseerde wedstrijden, met name de Afrikaanse kampioenschappen. Marcelat Sakobi deed dat tijdens de jongste Afrikaanse kampioenschappen en Brigitte Mbabi verzekerde zich van haar ticket tijdens de jongste kwalificatiewedstrijden in het Thaise Bangkok. Marcelat Sakobi was al in Tokio op de vorige Spelen en nam ook deel in Durban (Zuid-Afrika) aan de ‘Mandela African Boxing Cup’ met zijn landgenoot, waar de Democratische Republiek Congo de eerste plaats veroverde, bericht Actualité.cd.

Bij het zwemmen hebben we Aristide Ndombe, die zal uitkomen in 3 specialiteiten: 50 meter vrije slag, schoolslag en vlinderslag. Aan de andere kant zal Divine Miansadi meedoen op de 50 meter en in het judo hebben we Arnold Kisoka, een recente zilveren medaillewinnaar op de ‘Luanda Open’ in Angola en de ‘Yaoundé Open’ in Kameroen. Hij won brons op de 9de Spelen van de Francofonie en nam ook deel aan de Wereldkampioenschappen in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Kisoka werd ook vijfde op de Afrikaanse kampioenschappen in Caïro. In de atletiek zal Dominique Mulumba Lasconi meedoen aan de 100 meter. Hij nam deel aan de jongste Spelen van de Francofonie.

Ter herinnering: de DR Congo is een van de 25 Afrikaanse landen die op een Olympische medaille jagen sinds de introductie van de Spelen in Athene in 1896.

© CongoForum, 04.07.24 (rk)

Beeld – bron: logo O S

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.