Beni: hulp voor ontheemden en vrouwen van politieagenten en soldaten (CongoForum)

MAVIVI – Het 8ste CEPAC-project (Depot Central Medico-Pharmaceutique, een christelijke non-profit organisatie), heeft vrijdag in Mavivi, aan de rand van de stad Beni (Noord-Kivu), voedsel en andere goederen gedoneerd aan ongeveer vierhonderd huishoudens van ontheemden en aan de echtgenotes van politieagenten en soldaten.

De hulp bestaat uit keukengerei zoals jerrycans, steelpannen en borden. Daarnaast ontvangen de vrouwen lendendoeken en voedingsmiddelen zoals rijst, bonen, plantaardige olie en keukenzout,” legt Néhémie Ndambara, de coördinator van het project, uit aan Radio Okapi. Deze hulp maakt deel uit van een voedselzekerheidsproject dat steun biedt aan huishoudens van ontheemden en teruggekeerden in de stad en in Watalinga in het Beni-territorium.

“Als onderdeel van dit project ondersteunen we 400 huishoudens die dit jaar 40 hectare rijst en maïs hebben verbouwd. Als aanvulling op deze activiteit dachten we de begunstigden aan te moedigen met deze kits met (niet-gewas)producten en wat voedsel”, vervolgde dezelfde bron.

Volgens Néhémie Ndambara is dit één van de projecten van het Panzi-ziekenhuis, gefinancierd door een Amerikaans christelijk echtpaar. Elk jaar evolueert het project met een bepaald aantal begunstigden tijdens de drie groeiseizoenen. “In december, als we ons realiseren dat deze huishoudens nu zelfvoorzienend zijn, begeleiden we ze met een bepaald aantal kits, en dan nemen we een nieuwe golf begunstigden”, legt de coördinator van het 8ste CEPAC-project uit.

© CongoForum, 12.08.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.