Goma: minstens 78 moorden en 6 ontvoeringen in juli (CongoForum)

GOMA – Het stedelijk coördinatieorgaan van het middenveld in Goma (Noord-Kivu) zegt dat minstens 78 personen in juli gericht werden vermoord; 6 personen werden in die maand ontvoerd in de stad.

Het middenveld publiceerde de statistieken in zijn gedetailleerde rapport over de veiligheidssituatie in Goma in juli. Het rapport vermeldde ook 23 gevallen van brandstichting, verkrachting, fysieke aanvallen op mensen, berovingen overdag en ’s nachts en geweerschoten. Dat meldt Radio Okapi.

Volgens het rapport werden vorige maand tien levenloze lichamen gevonden in de stad. Er waren verschillende gevallen van intimidatie van het leger en de politie, met name door leden van de ‘zelfverdedigingsmacht’ Wazalendo.

Het rapport onderstreept dat Goma voortdurend bedreigd wordt door rebellen die zich dichtbij posities van het Congolese leger bevinden.

De veiligheidssituatie is dus erg verontrustend en somber. Het middenveld wil dat de overheid de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Criminelen moeten streng worden aangepakt door de rechtbanken, klinkt het.

© CongoForum, 12.08.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.