Medicijnen ter waarde van 1 miljoen dollar verloren door brand in Kisangani (CongoForum)

KISANGANI – Het grote magazijn van de distributiecentrale voor medicijnen van Kisangani (CAMEKIS) is in de nacht van zondag 4 op maandag 5 augustus volledig door brand verwoest. Volgens dokter Aimé Eyane, de directeur van CAMEKIS, werden medicijnen met een geschatte waarde van één miljoen dollar vernield.

Een brandweerwagen van Kisangani kwam rond 6 uur ’s ochtends ter plaatse, maar alle medicijnen waren al door de vlammen verteerd. De geneesmiddelen waren bedoeld voor de bestrijding van tuberculose, hiv, malaria en zelfs COVID-19, legde Aimé Evane uit.

De directeur toonde zich ook bedroefd over het gedrag van sommige mensen op de locatie, die van de situatie gebruik maakten om geneesmiddelen te stelen. “Zelfs mensen van wie we dachten dat ze goede mensen waren, namen een deel van onze goederen mee”, betreurde hij bij Radio Okapi.

Met een capaciteit van 300.000 m³ sloeg deze opslagplaats een grote partij medicijnen op die bedoeld waren om te voorzien in de behoeften van de 23 gezondheidszones in de provincie Tshopo en vier andere zones in het noordelijke deel van de provincie Maniema.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

© CongoForum, 06.08.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.