Meer dan 1.000 hectare bomen geplant rond Virungapark (CongoForum)

GOMA – Rond het Virungapark in Oost-Congo zijn in twee jaar tijd meer dan 1.000 hectare bomen geplant, bericht Radio Okapi. Dat gebeurde in de streek van Beni, Lubero, Rutshuru en Nyiragongo. Eén en ander gebeurde in het kader van een project van het Virungapark dat financieel en technisch wordt gesteund door de Plantentuin van Meise in België en de Vlaamse overheid. In totaal zal 1.500 hectare bomen worden geplant om te herbebossen en de klimaatopwarming te bestrijden.

Bienvenu Bwende, woordvoerder van het Congolese Instituut voor Natuurbescherming (ICCN), zegt dat het project wordt uitgevoerd met hulp van lokale gemeenschappen. Het project creëert tewerkstelling en helpt om de relaties tussen de plaatselijke bevolking en het park te verbeteren. Voor de oorlog in Rutshuru waren al inspanningen gedaan om bomen te planten. Deels om echt te herbebossen, deels om de vraag naar brandhout te verlichten.

In de stad Goma werden bomen gepland op Mont Goma en op een begraafplaats die niet langer wordt gebruikt. Hierbij is samengewerkt met bijna 40 lokale verenigingen.

© CongoForum, 23.08.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.